Sikerek a 6. WKB Európa-bajnokságon!

2023.05.21. 21:24

Sikerek a 6. WKB Európa-bajnokságon!

Az alábbiakban olvashatjátok Sensei Budán Dávid tudósítását a rangos sporteseményről:

Meg sem próbálom összefoglalni az elmúlt pár napot, ami annak az elmúlt 17 hét hétnek az eredménye, amit a Pagoda Shibu válogatottja, s a válogatottat segítők átélhettek.

Ezt csak átélni érdemes, s megtapasztalni, hogy miként hat a személyiségre a heti 11 edzés, a koránkelés, a szabályozott étkezés és pihenés, az ütemezett regeneráció. Mindezt verseny nélkül is át lehet élni, meg lehet tapasztalni, ám válogatottunk 3 kiváló versenyzője a barcelonai WKB Európa Bajnokságon meg is mérettette képességeit: nem is akármilyen küzdelmekben!

Őszintén büszkék lehetünk a srácokra, akik parádés formát mutatva hozták az európa legjobbjaihoz méltó szintet!

A versenyen Dani vívta a csapatból az első küzdelmet, amelyet hat másodperc küzdőidő alatt be is fejezett: magabiztos fölénnyel KO-val indítva a delegációnk versenyét.

Második küzdelmünket is Dani vívta, amiben chudanban és gedanban is megfogta az ellenfelét, magabiztosan irányítva a küzdelmet. Wazarival vezetett, amikor határozott és tiszta fej találattal egyenlített az ellenfél, majd befejezte ugyanígy a meccset, ezzel Dani a legjobb 8-ban fejezte be az idei évi EB-t.

Ati Senpai következett, aki az első 3 percben meggyőzte a bírókat, hogy kétséget kizárólag, egyöntetűen Neki ítéljék a meccset, amit higgadt, pontos és erős kombinációkkal irányított. Fegyelmezett küzdelme során a fej és a chudan volt számtalanszor megfogva, mely mellé ajándékként pár kőkemény combossal nehezítette az ellenfele dolgát.

Gábor Senpai következett, akinek szintén nem volt könnyű dolga az extra nehézsúlyú versenyzők legkönnyebbjeként! Ellenfelével 3+2 percet küzdött, nagyon szépen hozva a lefordulásból irányításra törő taktikát, ám az 5. Perc végén a bírák az ellenfelet ítélték stabilabbnak.

Ati Senpai küzdelme volt a következő, aki korábban bemérkőzte magát a legjobb négy közé, ahol az immáron négyszeres európa bajnokkal vívott méltó csatát. Tapasztaláson felül Ati Senpai európa bajnoki III. helyezést ért el!

Gratulálunk a versenyzőknek! Persze az eredményért is, de főként azért a 17 hétért, amit átéltek, s azért, akik ezáltal lettek! 

Kívánom, hogy tapasztalatukkal nyert erényeket úgy tudják átadni, s közvetíteni (dojón belül, s azon kívül is), hogy Ő maguk is tovább haladhassanak a fejlődés magasztos ösvényén!

Köszönjük a csapatot elkísérő szurkolóknak, s támogatóknak valamint a felkészülést segítő mestereknek, edzőknek és csapattársaknak a sok sok munkát, energiát!

Mint mindig: megérte! 

Hajrá Pagoda!

Osu!

Dávid Sensei

A versenyen készített fényképeket megtekinthetitek a képgalériában!